Meso-iontoforese

Hoe werkt Meso-iontoforese?

Dit is mogelijk door electroporatie. Mesotherapie is een effectieve techniek om opgeloste stoffen diep in de huid te brengen door middel van gelijkstroom: + en – trekken elkaar aan.

Om een goed resultaat te bereiken, wordt de huid intensief (langdurig op hetzelfde gebied) behandeld. Electro Mesotherapie (meso-iontoforese) is daarom ideaal om kleinere gebieden te behandelen, zoals kraaienpootjes of rimpeltjes rondom de mond.

Bij de electroporatie levert het handstuk korte elektrische stroomstootjes. Hierdoor wordt de celmembraan tijdelijk doorlaatbaar gemaakt. Vervolgens wordt de vloeistof uit de ampul in de diepte ingesluisd (door de + en – aantrekking) en sluit de celmembraan zich weer. Deze techniek heet electroporatie.

Tijdens de behandeling zult u een zachte puls voelen. Een soort tinteling op de huid.

   Waaruit bestaat een behandeling?

  1. De huid wordt intensief gereinigd en met een milde maar effectieve Medik8 fruitzuur behandeld. Hierbij worden ook kleine oneffenheden zoals mee-eters en comedomen verwijderd.
  2. Bij electroporatie wordt er vervolgens een, op de cliënt en huid aangepaste, positief of negatief geladen ampul aangebracht. De handstukken ,waarvan 1 positief en 1 negatief sluizen deze werkzame stoffen diep in de huid in en daar de (door de stroom doorlaatbaar gemaakte) cel in.
  3. Hierna volgt een afsluitend masker dat de opname van de ampul nog meer verbeterd. tijdens het masker geniet u van een ontspannende massage van decolleté, nek en schouders.
  4. Als afsluiting wordt er een Medik8 verzorging en bescherming op de huid aangebracht.

Wat mag u niet doen na een behandeling?

De huid is nieuw en kan anders reageren op de zon.

Het gebruik van een sunblock na de behandeling en eigenlijk altijd, wordt aangeraden.