Huidoneffenheden/huidadnexen

Wat is coagulatie?

Dit is een techniek waarbij goedaardige huidoneffenheden worden verwijderd door middel van een naaldje of cone en elektrische geleiding. Dit geeft hitte waardoor het fibroompje of dergelijk zal verschrompelen of er komt een klein korstje op en wanneer dit eraf valt is de oneffenheid weg.

Wat kunnen wij met coagulatie behandelen?

–  Steelwratjes / fibromen.
–  Gerstekorreltjes / milia (soms heeft manueel de voorkeur).
–  Campbell Morgan spots / capillaire haemangiomen.
–  Spider naevi.
–  Teleangiectasieen, zeer oppervlakkige kleine rode vaatjes.
–  Pigmentvekjes.

– Talgklierhyperplasie.

Waarom coagulatie?

–  Het is snel en eenvoudig.
–  Het is nauwkeurig.
–  De gezonde omliggende huid wordt niet beschadigd.
–  Geschikt voor alle huidtypen en -kleuren. (voorzichtigheid bij keloid vorming)
–  Geen snij-littekens.

Is coagulatie veilig?

Coagulatie is heel doelgericht en veilig, met grote precisie wordt er alleen op de oneffenheden gewerkt terwijl de omliggende huid met rust wordt gelaten. De behandeling is effectief waardoor kleine plekjes al na 1 behandeling verdwijnen. De behandeling wordt alleen uitgevoerd door gediplomeerde specialist met een extra certificaat voor het werken met deze apparatuur.

De behandeling

Voor de behandeling krijgt u een intake gesprek en zullen er foto’s worden gemaakt. Deze worden gebruikt om later het resultaat van de behandeling in kaart te brengen. Voor het behandelen wordt eerst het te behandelen gebied gedesinfecteerd. Daarna starten wij met het gebied tussen de vingers te spannen en te coaguleren. dit geeft een licht prikkend gevoel. Na het coaguleren is er direct een korstje aanwezig en is verder nabehandelen niet nodig.

Nazorg

Het is niet verstandig om 3 dagen na de behandeling in de zon te gaan in verband met de warmte ontwikkeling en pigmentvorming. Wij adviseren u minimaal een SPF 30 UVA en UVB bescherming voor tenminste 4 weken en liever als dagelijkse vaste stap (voor het gehele gelaat). Wij raden u aan om minimaal 3 dagen niet intensief te sporten in verband met warmte ontwikkeling en liever een week geen sauna mede door infectiegevaar. Indien er korstjes ontstaan, gelieve hier niet aan te krabben in verband met infectiegevaar en littekenvorming. Vermijd hiervoor ook zonodig schurende kleding en sieraden tot eventuele wondjes / korstjes genezen zijn.