Litteken Reducement

Litteken Reducement

Litteken behandelingen verdeeld in 3 groepen: Stimulatie van bindweefsel aanmaak D.m.v bindweefselmassage word

Litteken behandelingen verdeeld in 3 groepen:

Stimulatie van bindweefsel aanmaak

D.m.v bindweefselmassage wordt het litteken losser gemaakt en de doorbloeding gestimuleerd. Dit zorgt voor een beter transport van voedings- en afvalstoffen maar ook wordt het herstel bevorderd en de fibroblastcellen gestimuleerd tot het maken van nieuw bindweefsel. Structuur en kleur worden aanzienlijk verbeterd. Deze techniek wordt vaak gebruikt bij grotere littekens die niet ouder dan een jaar zijn en mogen soms al na 3 tot 4 maanden toegepast worden. (per individu nader te bepalen). Deze behandeling dient vaker herhaald te worden (advies is 6x) en geeft (in een later stadium) in combinatie met micro-needling of chemical peel de mooiste resultaten.

Chemische peeling

Bij deze technieken worden de oppervlakkige lagen van de huid verwijderd door middel van chemische stoffen (peeling). Dit geeft direct verfraaiing van littekens. Oppervlakkige littekens kunnen soms vrijwel onzichtbaar worden en diepe littekens worden minder opvallend. Ook hierbij is er dan ook nog het extra voordeel van stimulatie van de bindweefsel aanmaak. Het resultaat kan heel fraai zijn en sneller zichtbaar dan dat van de bindweefsel stimulatie alléén. Wel moet u hier rekening houden met een downtime (tijd dat u aan de huid kunt zien dat deze behandeld is) van ongeveer 5 tot 7 dagen. Er zijn vaak meerdere behandelsessies nodig voor het mooiste resultaat.

Micro-needling

Bij deze techniek worden er kleine gaatjes in de huid gemaak d.m.v uiterst precieze apparatuur die te diepe penetratie voorkomt. Deze gecontroleerde schade heeft uiteraard huidherstel tot gevolg. Door de loodrechte scherpe gaatjes ontstaat een primaire wondgenezing die nooit littekens tot gevolg heeft. Door de gecontroleerde schade wordt de huid gestimuleerd om harder te gaan werken om te herstellen. Ook hierbij worden de fibroblastcellen gestimuleerd tot het aanmaken van nieuw bindweefsel alsmede dat u zult
merken dat de huid gaat vervellen en de bovenste minder mooie huidlaag loslaat en daarbij ook de littekens zullen vervagen. Het vult littekens op, breekt bestaand littekenweefsel af en versnelt het genezingsproces. Kleur, structuur en uitstraling wordt aanzienlijk verbeterd. Houd u ook hier rekening met een downtime (tijd dat u aan de huid kan zien dat deze behandeld is) van 5 – 7 dagen. Deze behandeling dient herhaald te worden voor het beste resultaat. Aanbevolen wordt 6 behandelingen, naald diepte per client en behandeling nader te bepalen.

Zie tarieven voor informatie